Artboard 1
09-03-2018 | Bart Josten & Mats Akkerman
Lijsttrekkersdebat in Leiden: Make Local Great Again

Met nog 17 dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen vond in het BplucC Leiden een debat plaats tussen de lijsttrekkers van de zes grootste gemeentepartijen (D66, VVD, SP, PvdA, CDA en GroenLinks).

Onder leiding van Joost Vullings (NOS) en Leendert Beekman (Unity TV) werden diverse stellingen voorgelegd waarover de lijsttrekkers in debat gingen. Ondanks de titel van het debat ‘Make Local Great Again’ deed de enige lokale partij, Partij Sleutelstad, niet mee. Zij waren, net als de kleine landelijke partijen, niet uitgenodigd. De aanwezige partijen gingen in debat over lokale onderwerpen, zoals het opknappen van de buitenwijken.

Bekijk het videoverslag van LeidenLokaal:

politiek | interview

Martijn Otten is 24 jaar, raadslid van de PvdA in Leiden en werkt als woordvoerder voor die partij in de Eerste Kamer. Hij heeft onderwijs, jeugd, studenten en sport in zijn portefeuille en heeft grote ambities voor de komende vier jaar. ‘We moeten in Leiden niet alleen de beste universiteit van Nederland hebben, maar ook …

politiek | interview

Maarten de Crom is 24 jaar, raadslid voor de VVD in Leiden en werkt bij het landelijke opleidingsinstituut van de VVD in Den Haag. Hij stond dit jaar op plek vier van de VVD-kandidatenlijst en was daarmee de hoogste nieuwkomer. De komende vier jaar richt Maarten zich op de stedelijke ontwikkeling in Leiden. ‘Ik hoop …

politiek | liveblog

LIVE De Leidse gemeenteraad debatteerde gisteravond over kredietverlening voor een nieuw pand voor de ambtelijke huisvesting. Oude panden gaan namelijk op de schop en het stadhuis komt voor een gedeelte in Level, in het stationsgebied. Verder werden er nieuwe raadsleden beëdigd. Leiden Lokaal was erbij en deed live verslag. 20:00 31 mei 2018 Beëdiging nieuwe …

politiek | interview

27 jaar oud, lobbyist in Den Haag en al bijna 3 jaar bestuurslid bij D66 Leiden. Jan van der Voet is een man met ambitie en inzet. Hij noemt zichzelf een ‘politiek junkie’ en is al vanaf jonge leeftijd betrokken bij de politiek. Toch ligt zijn hart bij de lokale politiek: “De kracht van lokale …

politiek | Opinie

In veel studentensteden is het een normaal fenomeen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen: studentenpartijen. Zo bestaat in Delft het STIP, in Utrecht Student&Starter en in Den Haag de Bond voor Studenten Actie. Het zijn politieke partijen die volledig bestaan uit studenten of in ieder geval twintigers. Het belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk: gebrek aan politieke- en bestuurlijke ervaring. Het is voor …

politiek | interview

De VVD is net als andere jaren weer een van de grotere partijen binnen de Leidse Gemeenteraad. Ze bevinden zich echter in een andere rol, ze gaan namelijk de oppositie in. De stukgelopen formatiegesprekken met Groenlinks en D66 hebben ervoor gezorgd dat de VVD zich mag gaan handhaven in de oppositie. Wij spraken fractievoorzitter Dorien …

politiek | interview

‘De ramen trilden in de sponningen en de gemeente bood ons een hotelbon aan.’ Wijkverenigingen Maredorp de Camp en Pancras-West zijn het niet eens met de beslissing van de gemeente Leiden om opnieuw een feest te organiseren op de Kaasmarkt. Naar aanleiding van een evenement tijdens het Leidens ontzet vorig jaar hebben de voorzitters van de …

politiek | achtergrond

De gemeente worstelt met een nieuw bestemmingsplan voor de Kaasmarkt. Het plein ligt midden in het centrum: tussen de Hooglandse kerk en de Oude Rijn. Wie er nu rondloopt, doet dat waarschijnlijk alleen om zijn auto kwijt te kunnen, want het plein is nu een weinig inspirerend parkeerterrein.  Prijsvraag 1995 Al tientallen jaren liggen …

politiek

De Leidse politiek is verweven met de stad. Leidenlokaal verzamelde een aantal locaties in de stad die raakvlakken hebben met de politiek. Misschien is er bij jou in de buurt wel een plek waar je nog niet van had gehoord! Klik op de markers voor meer informatie.

politiek

Vorige week koos de Leidse gemeenteraad vijf sportinitiatieven waar ze een subsidie aan uit gaat reiken. De initiatieven moeten Leidenaren structureel meer aan het bewegen krijgen. In totaal stelt de gemeente €500.000 ter beschikking voor 2017 en 2018. Gemeente Leiden wil dat haar inwoners meer en vaker in beweging komen. Vorig jaar startte de gemeente …

politiek | nieuws

Op donderdag 17 mei is het nieuwe beleidsakkoord, voor de periode 2018-2022 gepresenteerd, onder de titel “Samen maken we de stad”. Daarnaast is ook de verdeling van de verschillende portefeuilles van het college van Burgemeester en Wethouders bekend gemaakt. Namens de drie partijen in het college, D66, GroenLinks en PvdA, heeft Paul Dirkse het akkoord …