Artboard 1
11-03-2018 | Jelmar Meester
ROC Leiden: een duur verhaal
Foto: Hering Bau GmbH & Co. KG (CC BY-SA 3.0 DE)

De bouw van niet één maar twee panden, tegen de eerste plannen in, bezorgde ROC Leiden vanaf 2001 tot en met 2018 een hoop aandacht en vooral een hoop problemen. ROC Leiden hield haar oud-bestuursleden verantwoordelijk voor de financiële problemen. Dat is niet gek, de bouw van de panden kostte in totaal 174 miljoen euro meer dan begroot.

Eind februari deed de rechter uitspraak: de financiële problemen zijn niet de schuld van de oud-bestuursleden. De zaak ROC Leiden is ingewikkeld; hoge ambitie, hoge rekeningen en hoge gebouwen spelen de hoofdrol. De tijdlijn hieronder helpt het verhaal te begrijpen.

Het is nog niet duidelijk of ROC Leiden tegen de uitspraak in beroep gaat. Is dat niet het geval dan komt met de uitspraak van de rechter een einde aan 17 jaar problemen voor ROC Leiden.