Artboard 1
12-03-2018 | Lotte Middendorp
Huurbaas Jan Verbaan: Bekend bij politie, Belastingdienst én gemeente

Op 6 maart heeft de Leidse huurbaas Jan Verbaan een taakstraf van 20 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken opgelegd gekregen. Deze straf werd hem opgelegd voor het bedreigen van een fiscusmedewerker. Dit was echter niet de eerste keer dat Jan Verbaan in aanraking kwam met de politie.

Tijdens de zitting was Verbaan zelf niet aanwezig. ‘Mijn cliënt heeft een moeizame relatie met de Belastingdienst en gemeente Leiden’, verklaarde zijn advocaat.

Die moeizame relatie is het resultaat van een jarenlange strijd tussen de gemeente en Verbaan. Al sinds de jaren ’80 is de politie meerdere malen bij hem op bezoek geweest en verschijnt zijn naam in de media.

De zaak waarin Jan V. wordt verdacht van belastingfraude loopt nog. Het zal dus niet lang meer duren voordat zijn naam weer in de krant zal verschijnen.