Artboard 1
12-03-2018 | Mandy van der Plas
Tientallen auto-inbraken in regio Leiden

 

In de eerste twee maanden van dit nieuwe jaar zijn er reeds 79 meldingen gedaan van auto-inbraken in de omgeving Leiden.

De politie vermoedt dat er criminele groepen actief zijn die zich bezig houden met het demonteren van auto-onderdelen. Verder betreffen veel van deze meldingen zogenaamde ‘gelegenheidsdieven’, waarbij losse goederen uit auto’s worden gestolen, zoals navigatie, zonnebrillen en kleingeld.

Onlangs heeft politie Leiden Zuid locaties vrijgegeven van auto-inbraken in de omgeving Leiden Zuid, Voorschoten en Zoeterwoude. In de onderstaande kaart kunt u zien of u zelf in een zogenaamd ‘risicogebied’ woont of werkt.

Let goed op!

Wat kunt u doen om zelf geen slachtoffer te worden van auto-inbraak? De politie adviseert om al uw kostbaarheden uit de auto te halen. Denk hierbij aan geld, apparatuur, maar ook bijvoorbeeld uw radio. Heeft u een zuignap van uw navigatie op de voorruit? Haal deze weg, om niet de illusie te wekken dat de navigatie zelf nog in de auto ligt. Laat desnoods zien dat er niks waardevols in uw auto ligt en houd uw dashboardkastje open.

Heeft uw auto een keyless entry-systeem? Bewaar uw sleutels dan minstens 2 meter bij uw auto vandaan. Met behulp van signaalversterkers is het voor dieven erg makkelijk om uw auto open te krijgen. Plaats uw sleutels eventueel in een metalen blik om de ontvangst van deze versterker tegen te gaan. Parkeer ten slotte op een goed verlichte plek, zodat omwonenden zicht hebben op uw auto.

Ziet u iets verdachts? Meld dit dan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of bel bij spoed 112. Ook kunt u geheel anoniem een melding doen bij stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.