Artboard 1
05-05-2018 | Eva Geerdink
Dit zijn de leukste tweedehandskledingwinkels in Leiden

In het centrum van Leiden kun je goed winkelen bij bekende filialen. Maar wat als je eens wat anders wil? In dit artikel zijn alle leuke tweedehandskledingwinkels voor je in kaart gebracht!

Oude kleding nieuw leven inblazen. Inmiddels is tweedehands shoppen een unieke ervaring geworden, waarbij je het perfecte uitgedragen spijkerjasje kunt scoren waarvan maar één exemplaar beschikbaar is. Ook het pittoreske Leiden barst van de hippe tweedehandskledingwinkels, waardoor je niet alleen hoeft te winkelen bij ketens als H&M en Pull&Bear. Zo kun je langsgaan bij vintage winkels, waar 60s, 70s, 80s en 90s tweedehandskleding wordt verkocht. Ook kun je rondneuzen in tweedehandskledingzaken, waar hedendaagse gebruikte kleren worden aangeboden.

De tweedehandskledingwinkels zijn in alle hoeken en gaten van de stad te vinden en verschillen van elkaar in onder andere de sfeer in de zaak, de prijsklasse en de stijl van kleding die verkocht wordt. In dit artikel hebben we alle tweedehandskledingwinkels die in het centrum zijn gelegen op de kaart gezet, zodat je tijdens je shopdag in Leiden de leukste tweedehands outfits weet te bemachtigen. Heb je weinig tijd? Dan zou je in ieder geval deze twee met een bezoek moeten vereren. De unieke kleren van Kleedvermaak zijn een aanwinst voor je garderobe. Ook is het zeker de moeite waard om de kledingrekken van de kleurrijke winkel Flamingo door te spitten!

cultuur

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 maar liefst tweehonderd jaar. Dit wordt gevierd aan de hand van bijzondere evenementen, rondleidingen en leuke extra’s. Leiden Lokaal neemt je mee met een stadswandeling door het centrum van Leiden, om te laten zien dat de oudheid niet zo ver weg is als we denken. Daarvoor is eerst …

cultuur | fotoserie

Kraken in Leiden is een nieuwe app van Universiteit Leiden waarmee je alles kan vinden over Leidse kraakpanden. Ik zoek voor jou uit of ook jij de app moet downloaden.

cultuur | achtergrond
cultuur | fotoserie

Het pand aan de Hooigracht 39 is een van de mooiste studentenwoningen in Leiden. Bewoner en historicus Sander van Diepen ontdekte de rijke geschiedenis van HG39. ‘Voorheen dachten we dat de eerste eigenaar van dit huis een rijke koopman was, maar dat klopt helemaal niet.’ ‘De buitenkant van het pand is vrij saai’, vertelt Van …

cultuur | nieuws

  Ontsnap aan de zon dit weekend in de filmzalen van het Leiden International Short Film Experience.   De tiende editie van het LISFE daalt donderdag 10 mei neer met meer dan honderd korte films en een tal aan activiteiten. Vier dagen lang is Leiden de plek om de brandende zonnestralen te ontwijken en het …

cultuur

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat de Tour de France startte in Leiden. Wat in 1978 een groot wielerfeest had moeten worden, werd een onvervalste blamage. Het kan bijna geen toeval zijn dat we dat woord uit het Frans hebben overgenomen. Zo’n jubileum is een mooi moment om terug te blikken op die …

cultuur | interview

Ieder jaar verstigen zich steeds meer nieuwe inwoners in Leiden. Deze nieuwkomers komen vanuit heel Nederland en zelfs vanuit de hele wererld. In 2015 verliet ook ik het Brabantse land om mij onder te dompelen in het Leidse. Maar maakt mij dat meteen een Leidenaar? Wat is de échte Leidenaar überhaupt? Om dat uit te …

cultuur

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 maar liefst tweehonderd jaar. Dit viert het museum aan de hand van verschillende activiteiten, zoals stadswandelingen, lichtshows en bijzondere verhalen. Leiden Lokaal neemt u daarom graag mee naar een mysterieuze rondleiding buiten de openingstijden van het museum. Lucas Knitel werkt als museumdocent in het museum en leidt ons …

cultuur | achtergrond

Islamitische studenten in Leiden kunnen kiezen uit drie moskeeën. Een ontmoeting met Rachid Oucharia,  bestuurslid van Centrum Malik in Leiden-Noord, waarin we spreken over de islamitische gemeenschap in Leiden.

cultuur

Jim Delforterie (23) loopt als buddy hard bij Running Blind. Een buddy helpt blinde of slechtziende mensen met hardlopen. Jim begeleidt onder andere Joost van Gent (61), die op zijn 52e slechtziend werd en met wie Leiden Lokaal al eerder sprak. Hoe ervaart Jim het om buddy te zijn? Hoe ben je bij Running Blind terecht …

cultuur

Het invullen van je Koningsdag kan best lastig zijn, zeker omdat er zo veel keuze is. Wil je tot diep in de nacht feesten op de nieuwste techno? Of vier je de verjaardag van onze koning liever op een discoboot? We hebben de top tien activiteiten in Leiden voor je op een rijtje gezet. Koningsnacht en …

cultuur | reportage

De Rembrandtbrug krijgt een nieuwe kleur. “Liever wit dan dit”, luidde de tekst op verschillende posters die eind 2017 begonnen op te duiken. De brug zou een nieuwe, bruinachtige kleur krijgen. Dit tot woede van de omwonenden die hun geliefde brug graag wit willen houden. Inmiddels is het april 2018 en is de nieuwe kleur …