Artboard 1
11-05-2018 | Femke van Amerongen
Awesome Leiden 2018, de winnaar is…

welzijn

Verandermanager Nanette Ris vertelt welke ideeën ze de afgelopen drie jaar introduceerde bij de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal en wat haar huidige visie is.

welzijn

Elk jaar verdedigen zo’n 400 PhD-kandidaten hun proefschrift aan de Universiteit van Leiden. Wat houdt dit in? En wat komt hierbij kijken? Je leest het hier, in onder andere een interview met PhD-studente Suzanne van de Groep.

welzijn | interview

Taal- en literatuurwetenschapper Max van Duijn deed in zijn promotie onderzoek naar de bijdrage van verhalen aan het vermogen om de wereld vanuit het perspectief van anderen te bekijken.

welzijn

Het tatoeëren lijkt hem op het lijf geschreven te zijn. Ruud Wielinga vertelt over ‘zijn hobby waar hij zijn geld mee mag verdienen’.

welzijn

Oktober werd vorig jaar door De Correspondent uitgeroepen tot de maand van de Verzwegen Geschiedenis. Dat is koloniaal verleden waar volgens het medium te weinig over wordt gesproken. Tijd voor een check. Hoe wordt er met koloniale geschiedenis omgegaan bij de Bachelor Geschiedenis aan de universiteit? Koloniale geschiedenis is onderdeel van het verplichte lesprogramma aan …

welzijn

‘Onze stad simpelweg leuker en levendiger maken.’ Dat is het doel van Awesome Leiden, een organisatie die jouw uniek idee uitvoerbaar maakt dankzij een geldbijdrage van duizend euro. ‘Of je nou een middelbare scholier bent of werknemer van het LUMC. Zolang je maar een uniek concept hebt om Leiden meer Awesome te maken.’ The Awesome …

welzijn | interview

Op een regenachtige maandagavond zit je helemaal klaar voor de nodige portie online shoppen.  Overal lijkt wel sale te zijn en voor je het weet zit je winkelmandje alweer vol met kledingstukken van de welbekende winkels H&M en ZARA. Toch sta je er niet bij stil waar deze kleding vandaan komt en hoe vaak je …

welzijn

Hoewel steeds meer hoger onderwijs in het Engels plaatsvindt, is het niveau van veel studenten slecht. Universiteit Leiden is het zat en voert een taaltoets in. Wat vinden Leidse studenten en docenten?

welzijn | video

De kamernood in Leiden nog steeds een probleem. Onlangs berichtte DUWO dat er nog minstens 2000 extra studentenkamers nodig zijn om alle studenten te kunnen huisvesten. Voor het kamerprobleem, dat in meerdere studentensteden bestaat, worden creatieve oplossingen bedacht.

welzijn | achtergrond

Veel mensen kennen de werkvloer binnen het ziekenhuis alleen van televisieseries als ER of Grey’s Anatomy. In werkelijkheid blijft van deze glamour weinig over: het is hard werken, lange dagen en een confrontatie met patiënten en jezelf. Leidse studente Janneke Korst (23) geeft ons een inkijkje in het leven van de coassistent. Iedere geneeskundestudent moet …

welzijn | achtergrond

Een automobilist in Leiden viel op 3 april achter het stuur in slaap en kwam in de struiken van de Plesmanlaan tot stilstand. De bestuurder van het voertuig raakte gelukkig niet gewond, maar verkeersongelukken door vermoeidheid komen vaak voor. Hier zijn vier dingen die je moet weten om niet dezelfde fout te maken. Veel mensen …

welzijn | interview

Universiteit Leiden vertegenwoordigt talloze nationaliteiten. Vanuit Engeland tot Bosnië, Italië tot Australië; internationals komen naar deze stad voor de studie van hun dromen. Maar integreren is zo makkelijk nog niet. Waar ga je wonen? Hoe creëer je een nieuw, sociaal netwerk? En hoe kom je aan geld? Student Masha vertelt hierover.