Artboard 1
01-06-2018 | Dirk van Nieuwland
Dit zijn de 8 beste selfiespots in Leiden

Bekijk de stad aan het uiteinde van een selfiestick. Deze 8 plekken zijn niet alleen mooi, historisch significant of mysterieus, het zijn ook de beste achtergronden voor je selfie.

 1. De Waag

  Het prachtige interieur van restaurant Waag staat garant voor likes. Maar wist je dat dit gebouw uit de zeventiende eeuw stamt? In de Waag lieten handelaren hun goederen wegen en controleren. Zo kon de stad belasting innen.

 2. Stadsgehoorzaal

  Een bericht gedeeld door Tess Muller (@tessdewi) op

  Vlak bij Waag vind je de stadsgehoorzaal. Er is niet veel beters dan een imposant  neorenaissance bouwwerk als achtegrond voor je selfie. Dit gebouw is bijna twee honderd jaar oud en ook de binnenkant is goed voor je selfie game. Maar dan moet je wel een kaartje kopen voor een een van de vele opera, theater en muziek voorstellingen in de stadsgehoorzaal.

 3. Oude Singel

  Een bericht gedeeld door Nazar Udin (@nazars) op

  De vijf bruggen aan de Oude Singel zijn goed voor je leidse grachten selfies.  Veel veiliger dan Amsterdam waar je vloekende fietsers je omver rijden of je selfiestick uit je handen slaan.

 4. Hortus Botanicus

  Dat de Hortus Botanicus een goede plek voor een selfie is, weet natuurlijk iedereen. Het is niet voor niks ook geliefde plek voor huwelijksportretten. Naast de bijzondere verzameling met uitsterving bedreigde planten zijn er ook vele cactussen, voor de extra likes.

 5. Pieterskerk

  Hoewel de Pieterskerk niet meer als kerk in gebruik is, kun je er nog steeds mooie selfies nemen. Wist je dat de kerk in het bezit is van twee bijzondere orgels? Regelmatig zijn er concerten waar ze bespeeld worden.

 6. Museum Volkenkunde

  De kersenbloesem voor het museum Volkenkunde is misschien wel de meest fotogenieke selfiespot van Leiden, wanneer hij in bloei is tenminste. De grote boeddhabeelden binnenin het museum zijn ook goed voor je selfie game.

 7. de Burcht

  Voor deze selfiespot moet je je even inspannen, maar als je de trappen hebt beklommen, vind je hier vele foto mogelijkheden.

 8. Anterieur

  Deze antiekwinkel in het oude huis aan de Nieuwstraat heeft een kleine binnentuin vol met planten. Alleen op zaterdag open.

cultuur | podcast

In 1981 begon Niek Broeijer zijn studententijd in Leiden. Al gauw was hij anders dan de doorsnee student. In plaats van drinken, roken en feesten stond hij elke ochtend vroeg op om te roeien op Njord, de grootste Leidse roeivereniging. Zo behaalde hij al op jonge leeftijd het Guinnes World Record op de 100 kilometer …

cultuur | interview

Veel mensen denken bij de hygiëne van studentenhuizen al snel aan halfvolle bierflesjes in de fusie (ander woord voor de woonkamer), verstrooide vuilniszakken in de gangen, en overgelopen doucheputjes. Al snel gaan van die gedachtes je nekharen overeind staan en gieren de rillingen al door je lichaam. Maar is een studentenhuis echt zo smerig als …

cultuur | recensie

Sinds oktober vorig jaar is in het Museum Volkenkunde een tentoonstelling over Bali te bewonderen. Leiden Lokaal nam een kijkje.

cultuur | video

Klopt het nog? Elke Leidenaar kent de Burcht. Dit monument siert de stad al sinds de 12e eeuw en staat pal in het midden van de stad, op de splitsing van de Oude en Nieuwe Rijn. Het werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingsfort. Maar wat valt er nu te doen bij de Burcht? 4 leuke dingen …

cultuur | interview

Een interview met projectleider Tanja van der Zon bij het Rijksmuseum van Oudheden over haar baan, Middeleeuwse Tuinen en haar favoriet.

cultuur

Is het einde van je seizoen op Netflix in zicht? Geen paniek! Er staat een compleet nieuw seizoen op je te wachten in de theaters van Leiden. Op 13 mei vindt namelijk de seizoenpresentatie plaats voor het komende theaterseizoen van 2019-2020.   Tijdens de seizoenpresentie laten de Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau zien …

cultuur | reportage

Een kijkje in het park Stoomtrein Katwijk Leiden, waar je een ritje kunt maken in een echte stoomtrein. Maar behalve dat doen de meer dan honderd vrijwilligers nog meer en misschien wel belangrijker werk.

cultuur | reportage

Hockey is voor kakkers, voetbal is voor het volk en darten is een cafésport. Er zijn vele vooroordelen die heersen over sporten, maar kloppen deze wel? Dat er in cafés een dartbord hangt, maakt de sport niet een cafésport. Er zijn namelijk serieuze dartverenigingen, zo ook in Leiden. Ik ging langs bij de Leidse dartvereniging …

cultuur

Bekijk waar je deze vier bijzonder sporten kunt beoefenen en leer over wat ze inhouden.

cultuur | reportage

De Kleiwarenfabriek Firma Gebroeders Ginjaar maakt sinds 1920 bouwkeramiek, producten die gemaakt zijn van klei. Wanneer je de fabriek binnenloopt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Jolanda Ginjaar legt uit wat er schuil gaat achter de deuren van dit oude familiebedrijf.

cultuur | interview

Heb jij al 100 keer geluncht en geborreld op de Nieuwe Rijn? Goed nieuws! Sinds afgelopen weekend heeft Leiden er een nieuwe lunchroom/bar bij: ’t Gerecht.

cultuur | interview

Vergeet Coen en Sander of Mattie en Marieke, Leiden heeft zijn eigen talentvolle DJ-duo. Elke woensdag van 21.00 tot 23.00 hoor je de twee radiorakkers Geert (29) en Julius (29) op Sleutelstad FM. In een programma waar muziek en ‘slap gelul’ centraal staan. Het enthiousiasme van de twee DJ’s is zo aanstekelijk, dat je elke …