Artboard 1
01-06-2018 | Dirk van Nieuwland
Dit zijn de 8 beste selfiespots in Leiden

Bekijk de stad aan het uiteinde van een selfiestick. Deze 8 plekken zijn niet alleen mooi, historisch significant of mysterieus, het zijn ook de beste achtergronden voor je selfie.

 1. De Waag

  Het prachtige interieur van restaurant Waag staat garant voor likes. Maar wist je dat dit gebouw uit de zeventiende eeuw stamt? In de Waag lieten handelaren hun goederen wegen en controleren. Zo kon de stad belasting innen.

 2. Stadsgehoorzaal

  Een bericht gedeeld door Tess Muller (@tessdewi) op

  Vlak bij Waag vind je de stadsgehoorzaal. Er is niet veel beters dan een imposant  neorenaissance bouwwerk als achtegrond voor je selfie. Dit gebouw is bijna twee honderd jaar oud en ook de binnenkant is goed voor je selfie game. Maar dan moet je wel een kaartje kopen voor een een van de vele opera, theater en muziek voorstellingen in de stadsgehoorzaal.

 3. Oude Singel

  Een bericht gedeeld door Nazar Udin (@nazars) op

  De vijf bruggen aan de Oude Singel zijn goed voor je leidse grachten selfies.  Veel veiliger dan Amsterdam waar je vloekende fietsers je omver rijden of je selfiestick uit je handen slaan.

 4. Hortus Botanicus

  Dat de Hortus Botanicus een goede plek voor een selfie is, weet natuurlijk iedereen. Het is niet voor niks ook geliefde plek voor huwelijksportretten. Naast de bijzondere verzameling met uitsterving bedreigde planten zijn er ook vele cactussen, voor de extra likes.

 5. Pieterskerk

  Hoewel de Pieterskerk niet meer als kerk in gebruik is, kun je er nog steeds mooie selfies nemen. Wist je dat de kerk in het bezit is van twee bijzondere orgels? Regelmatig zijn er concerten waar ze bespeeld worden.

 6. Museum Volkenkunde

  De kersenbloesem voor het museum Volkenkunde is misschien wel de meest fotogenieke selfiespot van Leiden, wanneer hij in bloei is tenminste. De grote boeddhabeelden binnenin het museum zijn ook goed voor je selfie game.

 7. de Burcht

  Voor deze selfiespot moet je je even inspannen, maar als je de trappen hebt beklommen, vind je hier vele foto mogelijkheden.

 8. Anterieur

  Deze antiekwinkel in het oude huis aan de Nieuwstraat heeft een kleine binnentuin vol met planten. Alleen op zaterdag open.

cultuur

Moeite met die laatste weken voor de zomer door te komen? Geen zorgen, Leiden heeft genoeg te doen. Hierbij enkele festivals en events uitgelicht met voor ieder wat wils!

cultuur

Is het einde van je seizoen op Netflix in zicht? Geen paniek! Er staat een compleet nieuw seizoen op je te wachten in de theaters van Leiden. Op 13 mei vindt namelijk de seizoenpresentatie plaats voor het komende theaterseizoen van 2019-2020.   Tijdens de seizoenpresentie laten de Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau zien …

cultuur

Leiden is de stad van ontdekkingen, maar na een ochtend ontdekken ben je natuurlijk toe aan een lekkere lunch in een unieke omgeving. Hierbij de acht must-visit plekjes!

cultuur | reportage

Een kijkje in het park Stoomtrein Katwijk Leiden, waar je een ritje kunt maken in een echte stoomtrein. Maar behalve dat doen de meer dan honderd vrijwilligers nog meer en misschien wel belangrijker werk.

cultuur | reportage

Hockey is voor kakkers, voetbal is voor het volk en darten is een cafésport. Er zijn vele vooroordelen die heersen over sporten, maar kloppen deze wel? Dat er in cafés een dartbord hangt, maakt de sport niet een cafésport. Er zijn namelijk serieuze dartverenigingen, zo ook in Leiden. Wij gingen langs bij de Leidse dartvereniging …

cultuur

Bekijk waar je deze vier bijzonder sporten kunt beoefenen en leer over wat ze inhouden.

cultuur | reportage

De Kleiwarenfabriek Firma Gebroeders Ginjaar maakt sinds 1920 bouwkeramiek, producten die gemaakt zijn van klei. Wanneer je de fabriek binnenloopt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Jolanda Ginjaar legt uit wat er schuil gaat achter de deuren van dit oude familiebedrijf.

cultuur | interview

Heb jij al 100 keer geluncht en geborreld op de Nieuwe Rijn? Goed nieuws! Sinds afgelopen weekend heeft Leiden er een nieuwe lunchroom/bar bij: ’t Gerecht.

cultuur | interview

Vergeet Coen en Sander of Mattie en Marieke, Leiden heeft zijn eigen talentvolle DJ-duo. Elke woensdag van 21.00 tot 23.00 hoor je de twee radiorakkers Geert (29) en Julius (29) op Sleutelstad FM. In een programma waar muziek en ‘slap gelul’ centraal staan, is het enthiousiasme van de twee DJ’s zo aanstekelijk, dat je elke …

cultuur | nieuws

De twee studenten Benjamin Schoonenberg en Pablo Kattenberg stonden afgelopen zaterdag op de markt met hun zelfgemaakte robot die gedichten produceert. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan de Lucebot gedichten maken die geïnspireerd zijn op het werk van de dichter Lucebert.

cultuur

Een biertje in De Kroeg, opera in de Schouwburg, dansen in de Next, cabaret in de Stadsgehoorzaal: Leiden heeft verscheidene mogelijkheden voor een avondje uit. Maar binnenkort is er meer dan dat mogelijk: op industrieterrein De Waard gaat de Wibar zijn deuren openen. In een grote loods in de Willem Barentzstraat zal zich een multifunctioneel …

cultuur | achtergrond

LEIDEN, geproduceerd in samenwerking met Caroline Wesselman Het voormalige schakelhuis van de energiecentrale in Leiden is sinds 2017 overgenomen door bierbrouwerij Pronck. Maandelijks wordt hier 5000 liter aan liefdevolle, eigenaardige en speciale bieren geproduceerd. Vandaag neemt 1 van de oprichters, Frans, ons mee en mogen wij op bottelavontuur. Hoe werkt zo een brouwerij eigenlijk en …