Artboard 1
02-07-2018 | Kian Danaie-Moghadam
Lustrum Augustinus zorgt voor roering – een overzicht van reacties op social media

Aankomende week begint het lustrum van studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus. Op vrijdag 6 juli wordt het startsein gegeven middels een groot openingsfeest en op dinsdag 17 juli zullen de studenten hun laatste biertje nuttigen in de Ijshal van Leiden. De voortzetting van dit spektakel was lange tijd hoogst onzeker. In afwachting van de gemeentelijke reactie op de vergunningsaanvraag, startten 80 buurtbewoners van de Ijshal een petitie[1]. Zij toonden bezorgdheid over (geluids)overlast en vonden de totale duur van het festijn te lang. Ook een voorstel vanuit de vereniging om 2 feestdagen te schrappen en de eindtijd terug te schroeven van 05:00 naar 03:00 kon de buurtbewoners niet genoeg bekoren.

Gisteren (1 juli, red.) werd bekend dat de gemeente Leiden inderdaad haar fiat heeft gegeven voor het verstrekken van een vergunning aan de studentenverening[2]. Ook werd bekend dat buurtbewoners op kosten van de vereniging 9 dagen mogen verblijven in een hotel. Hiermee lijkt er een einde te komen aan de langdurige soap die Leidenaren al geruime tijd bezighoudt, al overwegen enkele buurtbewoners alsnog een kort geding tegen de beslissing van de gemeente. Een goed moment om te kijken naar de reacties op social media!

Reacties op de website van Sleutelstad op 14 juni (na bekendmaking protesten buurtbewoners)

Reactie op het gedeelde bericht van Alexander Slangen op de pagina: ‘Je bent een Leienaar als…’

Reacties op het gedeelde bericht van het AD op hun eigen Twitteraccount

Reactie op Sebas M. Diekstra, die het AD bericht deelde op zijn Twitterpagina

Reacties op het gedeelde bericht van het AD op hun eigen Facebookpagina

 

[1] https://sleutelstad.nl/2018/06/14/12-dagen-lustrumfeest-augustinus-in-ijshal-is-buurtbewoners-te-gortig/

[2] https://www.ad.nl/binnenland/studentenvereniging-viert-lustrum-buurt-negen-dagen-hotel-in~aaed1737/

| achtergrond

De daklozenopvang in Leiden is goed geregeld. Er zijn twee opvangen, iedereen die zich daar inschrijft krijgt een maatschappelijk werker toegewezen. Die helpt met praktische zaken als huisvesting en het zoeken van een baan. Wat overblijft is de geestelijke zorg, en hiervoor bestaat in Leiden sinds 2010 de Stichting Straatpastoraat. Pastor is sinds november 2018 …

cultuur

Is het einde van je seizoen op Netflix in zicht? Geen paniek! Er staat een compleet nieuw seizoen op je te wachten in de theaters van Leiden. Op 13 mei vindt namelijk de seizoenpresentatie plaats voor het komende theaterseizoen van 2019-2020.   Tijdens de seizoenpresentie laten de Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau zien …

cultuur

Leiden is de stad van ontdekkingen, maar na een ochtend ontdekken ben je natuurlijk toe aan een lekkere lunch in een unieke omgeving. Hierbij de acht must-visit plekjes!

welzijn | fotoserie

‘Ik kom hier voor mijn rust!’ is een uitspraak die je in het centrum van Leiden niet snel zal horen. Haastende fietsers en bussen in de Breestraat, volle terrassen op de Nieuwe Rijn: om echt te ontspannen zal je toch een ander plekje moeten zoeken. Zoals bijvoorbeeld De tuin van de smid: een theehuis in …

| interview

1000 euro winnen met een idee om jouw stad mooier te maken? Dit klinkt als muziek in de oren. Awesome Leiden organiseert zes keer per jaar een pitchavond waarop vijf mensen een idee mogen presenteren dat eraan bijdraagt de stad aantrekkelijker, beter en leefbaarder te maken. Ik sprak met Bastiaan Bakker, één van de organisatoren …

| reportage

Aap, Noot, Mies: Lees in deze reportage alles over de VoorleesExpress!

| interview

Iedere 4 mei zijn we om klokslag acht uur twee minuten stil. Henk Koet (78) en Mat van der Haven (73) maakten die stilte als erewacht tientallen keren mee. Dit jaar houden ze voor het eerst niet de wacht in Leiden. ,,Herdenken zit in je genen.” De doos met oorlogspakken en overalls stond al bijna …

| fotoserie

Het Pesthuis staat te koop! Vanwege de waslijst aan voorwaarden is het voor potentiële kopers nog een hele kluif om het gebouw uiteindelijk in handen te krijgen. Dit komt door de monumentale waarde en de waardevolle ligging tussen het Bio Science Park en de Leidse binnenstad. Achter het Pesthuis gaat een lange geschiedenis schuil. In …

cultuur | reportage

De Kleiwarenfabriek Firma Gebroeders Ginjaar maakt sinds 1920 bouwkeramiek, producten die gemaakt zijn van klei. Wanneer je de fabriek binnenloopt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Jolanda Ginjaar legt uit wat er schuil gaat achter de deuren van dit oude familiebedrijf.

| reportage

Het hoogseizoen voor Leidse musea is begonnen, momenteel zijn er dan ook veel bijzondere tentoonstellingen.

| reportage

Als je met de auto tussen Leiden en Wassenaar over de A44 rijdt, kom je terecht in een wirwar van verkeersborden, omleidingen, bouwverkeer, kranen, shovels en wegwerkers. Na meer dan tien jaar strijd, komt de nieuwe snelweg er toch: de RijnlandRoute. Deze weg vormt de verbinding tussen de A44 en de A4. Het ontsluit de …

| reportage

De gemeente Leiden en projectontwikkelaars hebben grote plannen voor de wijk Hoge Mors. Op verschillende locaties binnen de wijk zullen gebouwen worden gerenoveerd, maar ook zullen sommige gesloopt en vervangen worden. Hier zijn niet alle bewoners even blij mee. Er bestaan zorgen over het tekort aan parkeerplekken en over de toenemende verkeersdrukte op de twee …