Artboard 1
25-03-2019 | Helia Vons & Emma Zijtregtop
De 4 leukste kappers buiten de Leidse singels

Ga je altijd naar dezelfde kapper op de Bree, of laat je toch elke keer je baard weer scheren bij die ene barber op de Haarlemmer? Als je klaar bent met oude gewoontes en toe bent aan een nieuw avontuur dan zit je hier goed! Wij hebben de 4 leukste kappers buiten de singels voor jou uitgezocht. Hieronder zijn een paar mooie kiekjes te vinden van de verstopte kapperszaakjes.

Het Kap Perron

  • Fun fact: Door een wet bestond de winkel vroeger uit twee delen. De ene helft was van 07.00 tot 13.00 open, waarop iedereen...

Vlakbij het station net buiten de singels bevindt zich het Kap Perron. Herkenbaar aan het iconische stoplicht dat buiten staat, waaraan je kunt zien hoe druk het is, zit deze kapper al sinds ’58 aan deze straat.

Het Kap Perron bevindt zich aan de Stationsweg 36 en is van maandag tot zaterdag geopend.

Wat wij het leukste aan het Kap Perron vinden is, naast dat de kapperszaak al zo lang er staat, de zaak zelf er super leuk uit ziet en de sfeer heel gezellig is!

Barbershop Rembrandt

  • Fun fact: De naam ‘Rembrandt’ is bedacht omdat de eigenaar iets Leids zocht. "Toen dacht ik: Rembrandt is een kunstenaar, wij zijn ook kunstenaars in principe."

Waarschijnlijk vraag je je af waarom Barbershop Rembrandt in dit rijtje staat, aangezien ze net binnen de singels zitten. Toch hebben we ervoor gekozen om deze kapper erbij te zetten, aangezien deze groeiende zaak zich speciaal op heren focust en een groot publiek trekt.

Barbershop Rembrandt bevindt zich aan de Steenstraat 10 en is open van maandag tot en met zaterdag.

Wat Barbershop Rembrandt zo leuk maakt is de ideale locatie en de focus op jongens, waaronder studenten!

Sterren Kappers

  • Fun fact: De naam Sterren Kappers is afgeleid van twee dingen. Ten eerste van de Sterrenwacht in Leiden, wat natuurlijk een bekende plek is. Daarnaast heet het gebouw waarin de zaak zit toevallig ook Sterrenwacht.

Ook noordelijk van het centrum zit de zaak Sterren Kappers. Sinds ongeveer drie jaar bevindt de zaak zich in het pand. Bijzonder aan deze zaak is dat de kapsters een stoel huren in de salon en zo eigenlijk eigen baas zijn. Mensen komen hier dus vaak specifiek voor een bepaalde kapster langs.

Sterren Kappers bevindt zich aan Edisonstraat 249 en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Het leuke aan Sterren Kappers is dat de kappers onderling een sterke band hebben. Bij binnenkomst is het gelijk ontzettend gezellig en is de sfeer heel fijn.

Why not? De Kapper

  • De naam is ontstaan doordat de eigenaresse een keer naar een Amerikaanse film zat te kijken en uitspraak ‘Why not?’ voorbij kwam. Dat is blijven hangen met de gedachte dat mensen hier voor de deur staan en denken: Why not?

Aan de andere kant van het centrum, in zuidelijke richting, bevindt zich in de Herenstraat de zaak Why Not? De Kapper. Al 22 jaar is Why Not? een begrip met een grote vaste klantenkring die zijn gevolgd, ook toen ze van de Doezastraat naar de Herenstraat verhuisde.

Why Not? De Kapper bevindt zich aan Herenstraat 54 en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Bij de Kapperszaak Why Not? laten al generaties lang dezelfde families zich knippen, dit maakt deze kapper zo leuk. Ze heeft een echte band met haar klanten.

Wil je zien welke andere kappers zich nog in Leiden bevinden? Check dan ons andere artikel waarin we alle kappers van Leiden in kaart hebben gebracht.

welzijn | reportage

Het stadsleven wordt vaak geassocieerd met haast, drukte en volle lange dagen. De Elza Hoeve net buiten het centrum van Leiden biedt net het tegenovergestelde: totale rust, natuur en dieren. Naast een grote melkboerderij geven ze je ook de mogelijkheid om je paard te stallen in hun hoeve of om deel te nemen aan verschillende …

welzijn | fotoserie

‘Ik kom hier voor mijn rust!’ is een uitspraak die je in het centrum van Leiden niet snel zal horen. Haastende fietsers en bussen in de Breestraat, volle terrassen op de Nieuwe Rijn: om echt te ontspannen zal je toch een ander plekje moeten zoeken. Zoals bijvoorbeeld De tuin van de smid: een theehuis in …

welzijn

Ken je dat? Na een jaar het te hebben uitgesteld, besluit je dat het toch echt tijd wordt. Op naar de kapper! Maar… dan is de vraag, welke? Wist jij dat er in totaal 89 (!) kappers in Leiden zijn? Wij ook niet. Wij hebben ze daarom voor jullie op één kaart samen gebracht. Zodat …

welzijn | interview

Iedereen in Leiden kent het beestje inmiddels wel, de schurftmijt. Leiden haalde afgelopen jaar het landelijk nieuws met deze besmettelijke huidziekte. Hoe staat het er nu voor met de schurft in Leiden? Ik vroeg het aan huisarts in opleiding, Joni Ferrari-Dollee (33), die nu werkzaam is bij de huisartsenpraktijk aan de Vrijheidslaan te Leiden. Daarnaast …

cultuur | reportage

De kringloopwinkel kent iedereen wel. Even een middagje rondspeuren of je nog wat goedkoops op de kop kunt tikken of iets unieks kunt vinden. Echter Kringloopwinkel het warenhuis is meer dan gewoon een kringloopwinkel, het is een bedrijf dat zich in zet voor duurzaamheid en draait op lichamelijke en verstandelijke beperkten. Ik kreeg een kijkje …

cultuur | interview

Fred Weber (62) werkt al 22 jaar vrijwillig als imker in de Hortus botanicus van Leiden. Hij verzorgt er de bijen, kleine insecten die ongelooflijk belangrijk zijn voor de mens. In de fotoreportage over de Leidse honingbijen van vorige keer konden we dit reeds zien. Fred vertelt over zijn passie voor de bijen en de …

cultuur | fotoserie

Een fotoreportage over de honingbijen van de Hortus Botanicus Dit jaar startte de bijen al vroeg met hun werkzaamheden doordat het plots warm werd eind februari. Dit is uitzonderlijk aangezien ze normaal pas tegen april/mei uit hun winterslaap zouden moeten komen. Hierdoor gingen we kijken hoe het begin van het bijenseizoen verliep. Wist je dat …

welzijn

Nieuwe studie, nieuwe stad: een goed voorbereid mens telt voor twee. Waar moet je zijn om de wereld van de Leidse studentikoos te leren kennen? Je leest het hier.

welzijn | reportage

  Wat hebben de eerste genetisch gemanipuleerde stier en een restaurant met als motto ‘verbinding’ met elkaar te maken? Het antwoord: een stal. De Stal, om precies te zijn. Want op de vroegere verblijfplaats van stier Herman, achter het LUMC op het Bio Science Park, staat nu De Stal: een duurzaam en maatschappelijk betrokken horecagelegenheid …

welzijn | achtergrond

Op 14 mei 2017 werd de jongste Franse president ooit ingehuldigd: Emmanuel Macron. Met zijn plotse populariteit, grootse plannen en verrassend goede Engels deed hij de grondvesten van de Franse politiek schudden. Precies een jaar later blikt dr. Niek Pas, hoogleraar Franse moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, in een lezing terug op het eerste …

welzijn | reportage

  De Côte d’Azur: alleen maar duur en luxe? Er is een uitzondering! Hoewel de meeste mensen kiezen voor buursteden Nice of Cannes, is de sfeervolle havenstad Antibes een bezoek meer dan waard. De stad biedt een mix van luxe en de charme van het Franse platteland. Ik ging erheen en bekeek de badplaats door …

welzijn

Leiden is een stad van traditie. Deze traditie klinkt door in de stad zelf. Met onder andere de oudste universiteit van het land is Leiden HUPPELDEPUP. Hier zijn de 7 oudste toeristische attracties van Leiden. Must sees voor als je ouders, opa of oma een keer op bezoek komen. Oudt Leyden, 1907 Het is maar bij …