Artboard 1
16-05-2019 | Emma Smellink
Muziekfans opgelet: Bij deze muziek evenementen in Mei en Juni moet je zijn!

Moeite met die laatste weken voor de zomer door te komen? Geen zorgen, Leiden heeft genoeg te doen in Mei en Juni. Hierbij onze favorieten op een rijtje, met voor ieder wat wils.

23 Mei: Practicum Musicae inloopconcert

Studenten van de Universiteit Leiden en het Koninklijk Conservatorium Den Haag nodigen je uit om te komen luisteren naar hun maandelijkse verrassingsconcert. Het programma beloofd gevarieerd te zijn maar wat deze precies is word een week voor concert pas bekend gemaakt. (Hou hiervoor hun website in de gaten!) Niet zeker of dit concert iets voor jou is? Geen zorgen, de toegang is gratis voor dit inloopconcert en toeschouwers kunnen komen en gaan wanneer het uitkomt.

Aanvang: 17:00, Do 23 Mei
Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 2311 SV Leiden
Meer info op de website.

25 Mei: 10 Jaar O’nine Festival

Nieuw in Leiden, maar met al 10 jaar ervaring: O’nine Festival. Dit tienjarig jubileum word natuurlijk niet alleen gevierd: Barry Badpak, Lekker Weer en de Flierefluiters zijn alleen van de partij. (Voor de complete line-up check de site.) 

Het festival begint om twee uur ’s middags en eindigt om twaalf uur ’s nachts, en de locatie is slechts 5 minuten fietsen verwijderd van het centraal station. 

Datum: 14:00 – 00:00, Za 25 Mei
Tickets: €19,50 (verkrijgbaar de site)
Locatie: Buitenterrein Universitair Sportcentrum, Einsteingweg 6, 2333 CC Leiden

31 Mei: Party Like It’s Summer

De naam verklapt het al: deze avond vol muziek heeft als doel om jou in de zomerse sferen te krijgen. Met muziek verzorgd door DJ Verheugd (Radio 10), DJ Pitcher en de live act Ritmolanda belooft het een feestelijke avond te worden. De Kernwoorden die de organisatie zelf gebruikt? Tropisch, caribbean, drankje, ijsje: alle ingrediënten voor een zomers feest.

Tijd: 21:00 – 02:00, Vrijdag 31 Mei
Tickets: Online €13,99, aan de deur €16,99.
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1
Meer info: Party Like It’s Summer

1 Juni: Vondel Disco Leiden

Daar is die weer: de Vondel Disco! Heerlijk losgaan op muziek zonder dat de buurt er last van heeft. Deze silent disco is wegens het succes van vorig jaar terug om nogmaals een feestje te bouwen op de Burcht in Leiden. 

Er zullen twee stages zijn, de eerste is de Burcht en de tweede is Het Koetshuis terras. Voor de voetbal fans, niet getreurd: speciaal voor jullie is er een derde kanaal toegevoegd om de Champions League finale te volgen!

De line-ups zijn als volgt:

De Burcht:
Joshua Walter
Tom Push
Bastion

Het Koetshuis terras:
Casper Fok
Michael Christen
Tokubay

Datum: Zaterdag 1 Juni, 18:00 – 23:00
Tickets: Pre-register kaartverkoop start 30 Mei om 8:00 uur, de reguliere verkoop iets later om 20:00 uur. Meer info op de website en website en Facebookpagina
Locatie: De Burcht, Burchtplein 2312 JS Leiden

9 Juni: Leidse Hofjesconcerten 2019

Zin in een intiemer concert? Geen probleem, op negen en tien Juni zijn de Leidsehofjesconcerten weer terug. Het is alweer de elfde editie, en dit jaar zijn er weer veel nieuwe artiesten bij die gaan optreden. Er zullen verschillende routes zijn die geïnteresseerden langs kunnen gaan: van de klassieke muziekroute tot de poproute en kinderroute. Er is voor ieder wat wils. De complete lijst met routes en artiesten vind je op de officiële site.

Datum: Zondag 9 Juni en maandag 10 Juni
Meer info: via site, facebookpagina of via mail.
Locatie: voor alle concertlocaties bekijk de plattegrond.

cultuur

Is het einde van je seizoen op Netflix in zicht? Geen paniek! Er staat een compleet nieuw seizoen op je te wachten in de theaters van Leiden. Op 13 mei vindt namelijk de seizoenpresentatie plaats voor het komende theaterseizoen van 2019-2020.   Tijdens de seizoenpresentie laten de Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau zien …

cultuur

Leiden is de stad van ontdekkingen, maar na een ochtend ontdekken ben je natuurlijk toe aan een lekkere lunch in een unieke omgeving. Hierbij de acht must-visit plekjes!

cultuur | reportage

Een kijkje in het park Stoomtrein Katwijk Leiden, waar je een ritje kunt maken in een echte stoomtrein. Maar behalve dat doen de meer dan honderd vrijwilligers nog meer en misschien wel belangrijker werk.

cultuur | reportage

Hockey is voor kakkers, voetbal is voor het volk en darten is een cafésport. Er zijn vele vooroordelen die heersen over sporten, maar kloppen deze wel? Dat er in cafés een dartbord hangt, maakt de sport niet een cafésport. Er zijn namelijk serieuze dartverenigingen, zo ook in Leiden. Wij gingen langs bij de Leidse dartvereniging …

cultuur

Bekijk waar je deze vier bijzonder sporten kunt beoefenen en leer over wat ze inhouden.

cultuur | reportage

De Kleiwarenfabriek Firma Gebroeders Ginjaar maakt sinds 1920 bouwkeramiek, producten die gemaakt zijn van klei. Wanneer je de fabriek binnenloopt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Jolanda Ginjaar legt uit wat er schuil gaat achter de deuren van dit oude familiebedrijf.

cultuur | interview

Heb jij al 100 keer geluncht en geborreld op de Nieuwe Rijn? Goed nieuws! Sinds afgelopen weekend heeft Leiden er een nieuwe lunchroom/bar bij: ’t Gerecht.

cultuur | interview

Vergeet Coen en Sander of Mattie en Marieke, Leiden heeft zijn eigen talentvolle DJ-duo. Elke woensdag van 21.00 tot 23.00 hoor je de twee radiorakkers Geert (29) en Julius (29) op Sleutelstad FM. In een programma waar muziek en ‘slap gelul’ centraal staan, is het enthiousiasme van de twee DJ’s zo aanstekelijk, dat je elke …

cultuur | nieuws

De twee studenten Benjamin Schoonenberg en Pablo Kattenberg stonden afgelopen zaterdag op de markt met hun zelfgemaakte robot die gedichten produceert. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan de Lucebot gedichten maken die geïnspireerd zijn op het werk van de dichter Lucebert.

cultuur

Een biertje in De Kroeg, opera in de Schouwburg, dansen in de Next, cabaret in de Stadsgehoorzaal: Leiden heeft verscheidene mogelijkheden voor een avondje uit. Maar binnenkort is er meer dan dat mogelijk: op industrieterrein De Waard gaat de Wibar zijn deuren openen. In een grote loods in de Willem Barentzstraat zal zich een multifunctioneel …

cultuur | achtergrond

LEIDEN, geproduceerd in samenwerking met Caroline Wesselman Het voormalige schakelhuis van de energiecentrale in Leiden is sinds 2017 overgenomen door bierbrouwerij Pronck. Maandelijks wordt hier 5000 liter aan liefdevolle, eigenaardige en speciale bieren geproduceerd. Vandaag neemt 1 van de oprichters, Frans, ons mee en mogen wij op bottelavontuur. Hoe werkt zo een brouwerij eigenlijk en …

cultuur

De prachtige binnenstad van Leiden wordt al sinds de 17e eeuw omringd door haar prachtige singels. Deze singels waren ontstaan ter verdediging tegen belegeraars en stadsindringers. Helaas is er in Leiden niet veel overgebleven van de stadsmuren die de stad verdedigden, maar de wateren zijn nog altijd intact gebleven. De functies van de grachten waren en …